DHARMA İstasyonları - ARROW (Ok)

The Arrow -Ok-


Numara: 1 nolu istasyon
Amaç: Tekrar doldurma ve toplama alanı
Durumu: Terk edilmiş
Keşfi: Kuyruk kısmı yolcuları tarafından keşfedildi


The Arrow (Ok) istasyonu; Dharma Girişim taradından adanın kuzeydoğu bölgesine kurulmuştur.



[edit] DHARMA

DHARMA:
"Ok istasyonu"nun amacı çok az bilinir. Horace Goodspeed, tam olarak ne yaptığı bilinmeyen ve tulumunda istasyonun rozeti bulunan bir matematikçiydi.("The Man Behind the Curtain" bölümü)


İkinci sezon tamamı DVD sinde, "Ambarların sırrı" bölümünde, "Ok istasyonu" Dharma'nın ilk istasyonu olarak görülür. Bununla beraber "Kuğu İstasyonu" ikinci sıradadır. "Blast Door" haritasında ön plana çıkan "Ok İstasyonunun" imal eden bir tesis olduğudur. Buna rağmen içeride herhangi bir makine bulunamamıştır.

DEPOLAMA TESİSİ:
İstasyonun farklı amacı olsa da, buranın son görevi depolama tesisi olmasıydı. Tesisin adı ve simgesi "Blast Door" haritasında yazılıydı. Haritadaki notta görünen o ki, buranın başlıca amacının, Dharma Girişim/Hanso Grubunun depolama ve saklama yeri olduğudur. Goodwin'de istasyonun başlıca fonksiyonunun depolama olduğunu işaret etmistir. Bununla birlikte; dışa doğru çapraz ibareler buranın imalat tesisi olduğuna işaret eder.

2004'te burası keşfedildiğinde kapıda "karantina altındadır" yazısı yazmaktaydı. İstasyonun hala enerjisi vardı ama etkisini kaybetmek üzereydi.

RADZINSKY:
Radzinsky, 1990 larda Dharma Girişim'in bir parçası olan Kuğu ya yerleştirildi, görünen o ki "Ok İstasyonu"nu da ziyaret etmiştir. Kelvin Inman, onun Kuğu tanıtım filminin bir kısmını kestiğini söylemiştir. Daha sonra kesilen bu parça "Ok İstasyonunda" kutsal kitabın içinde gizli bir kısımda saklı olarak bulunmuştur.

KUYRUK KISMI YOLCULARI:

İstasyon; kuyruk kısmı yolcuları tarafından kazadan 27 gün sonra keşfedilmiştir. Burayı geçici bir süre sığınak olarak kullanmışlardır. Burayı kullananlar arasında, Ana-Lucia, Mr. Eko, Libby, Bernard, Cindy ve Goodwin (istasyonun keşfinden kısa bir süre sonra, diğerlerinden olduğu anlaşılması üzerine öldürülmüştür) vardır.


İstasyon birkaç kutunun dışında büyük ölçüde boştu. Kutuların birinde, kumaşa sarılı ilginç eşyalar vardı.

Michael, Sawyer ve Jin; kuyruktakiler tarafından bulunup esir alındıktan sonra burada kısa süre tutulmuşlardır. ("Everybody Hates Hugo" bölümü). 47. günde kuyruktakiler ve üç orta bölüm yolcusu (Michael, Sawyer, Jin) Ok İstasyonun dan hareket edip, adanın öbür ucuna zorlu yolculuklarına başlamışlardır.(..."And Found" bölümü)


DİĞERLERİ İLE İLİŞKİSİ:

Diğerleri, "Ok İstasyonu"nun amacını ve varlığını bilmiyormuş gibi görünüyor. Goodwin'e bu keşif sürpriz olmuştu.


KUTU:

İstasyonda büyük metal bir kutu vardı. İçinde aşağıdaki eşyalar vardı (kumaşa sarılı):

- Takma bir göz.
- Mr. Eko'nun eline aldığı kutsal kitap. Daha sonra kitabın içinde saklanmış film parçası ortaya çıkmıştır ki, Kuğu Tanıtım Filminin bir parçasıdır. Kelvin bunu Radzinsky'nin yaptığını söylemiştir.
- İki kanallı telsiz. Bernard bununla Boone ile kontak kurmuş ve diğer kazazedelere katılmak üzere harekete geçmişlerdir.


İSİM:

Görünen o ki istasyon isimleri Yunan Mitolijisinden Apollo ile ilgili. Apollo, okçuluk Tanrısıydı, sembolleri ise ok ve yaydı.

CEVAPLANMAYAN SORULAR:
- Eğer yiyecekler havadan atıldıysa, "Ok" a neden ihtiyaç duyuldu?
- "Blast Door" haritası buradan imalat tesisi olarak bahseder. Öyle ise makineler nerede?
Kullanılmıyorsa, orijinal "Blast Door" Haritasında (Locke'nin Gördüğü) "Ok İstasyonu" hakkındaki yazıların üzeri çizilmeliydi.
- Kaçış rotaları "Blast Door" haritasında bahsedilir, bu rotaların bitişi Ok İstasyonu mu?
(Bu Arrow'un fonksiyonunu da açıklar.)
- Neden "Diğerleri" tesisi terk ettiler?
- Neden filmin parçası Kutsal Kitabın içinde?
- Bulunan takma gözün ne ifade ediyor?
- Neden Horace Goodspeed bir matematikçi iken birçok kez "Ok İstasyonu"nun tulumunu giyer?

0 yorum:

Yorum Gönder