DHARMA İstasyonları:The Orchid[Orkide]


THE ORCHID

"The Orchid" (Orkide) İstasyonu, ilk olarak 2007 San Diego Comic Con'daki "Lost" panelinde seyircilerle paylaşıldı. Şimdiye kadar bilinmeyen bu DHARMA İstasyonu, ayrıca 3.sezon DVD'sinde de yer alıyor. 4. sezona bir "ön hazırlık" ve sürpriz olarak Damon Lindelof ve Carlton Cuse tarafından sunulan videosu ile Orkide bizi bu sezonda meşgul edeceğe benziyor.

Videonun sunucusu bizim için tanıdık biri : Marvin Candle ya da namı diğer Mark Wickmund. Ancak sevgili sunucumuz alışkanlığını değiştirmiyor ve yine farklı bir isimle karşımıza çıkıyor. Bu kez kullandığı isim "Edgar Halowax" (bazı izleyicilere göre ise "Edward Hourwax").



Videoda belirtildiğine göre Orkide, ya da "6. İstasyon" numaralanmış pek çok tavşana ev sahipliği yapan sahte bir bonatik istasyonu. Kuğu (Swan) istasyonuna benzer özellikleri olan bir alarm sistemine sahip olduğu görülüyor. Orkide'de yürütülen araştırmanın konusu "yüksek oranda değişken* ve potansiyel olarak tehlikeli" olarak tarif ediliyor ve "Casimir effect"e atıfta bulunuluyor.

* Burada kullanılan sözcük volatile : Çabuk etkilenip aniden değişebilen, istikrarsız, patlamaya hazır (durum), uçucu/buharlaşabilen gibi anlamlara geliyor.

Orkide İstasyonu'nun oryantasyon filmini sunan yapımcılar Damon Lindelof ve Carlton Cuse bu filmin "DHARMA Girişimi hakkında daha fazla bilgi sahibi olma" fırsatı sunduğunu belirtiyorlar. Hatta Cuse daha da ileri giderek filmin "4. sezonda göreceklerimiz hakkında hayalgücümüz ateşleyecek bir şey" olduğunu iddia ediyor. Bize de bekleyip görmek düşüyor tabii ki...

Comic Con'da videonun oynatılmasından önce Lindelof ve Cuse, aynı Lost Experience'da olduğu gibi bir "hikaye" ile başlıyorlar söze. Buna göre film kendilerine Narvik adlı Norveç şehrinde yıkılmak üzere olan bir binada bulunduktan sonra ulaştırılmış - ki burada bahsedilen bina da muhtemelen Hanso Foundation Genel Merkezi (nedir bu Alvar Hanso'dan çektiğimiz ?) Hatta filmin yazarlar tarafından anlamlı bir bütün oluşturacak şekilde birleştirildiği ve bu şekilde sunuma hazırlandığı da söyleniyor. (Bu da bize Kuğu (Swan) videosundaki eksik parçanın Ok'ta (Arrow) bulunmasını hatırlatıyor. Anlaşılan o ki, Dharma'nın oryantasyon filmleri bir şekilde parçalanmış - neden acaba ?)



Orkide Oryantasyon Videosu'nda görülen tavşanların üzerinde 15 rakamını görüyoruz. Hatırlarsanız üzeri numaralı tavşanlar karşımıza ilk olarak S3B4 "Every Man for Himself"te çıkmıştı. Bu bölümde Ben bir kafes içinde üzerinde 8 rakamı olan beyaz bir tavşanı getirerek bir masaya bağlanmış olan Sawyer'ın göğsünün üzerine koymuş, daha sonra hızla kafesi silkerek tavşanı korkutmuş, bunun sonucunda paniğe kapılan tavşan bir anda hareketsiz kalmıştı. Meraklı gözlerle neler olduğunu sorgulayan Sawyer'a tavşanın kalbine yerleştirilmiş olan bir cihaz olduğunu, bu cihazın kalp atışlarının artması halinde kalbin patlamasına neden olacağını belirtmişti. Tabii en büyük sürpriz, aynı cihazın Sawyer'ın kalbine yerleştirilmiş olmasıydı. Bu nedenle Sawyer bir süre kalp atışının 140'a çıkması halinde kalbinin patlayacağına inandı.

0 yorum:

Yorum Gönder